Върховният съдна Испания се противопостави на помилването на12-те сепаратистки лидери, получили

...
Върховният съдна Испания се противопостави на помилването на12-те сепаратистки лидери, получили
Коментари Харесай

Върховният съд в Испания не одобрява помилването на сепаратистките лидери на Каталуния

Върховният съд на Испания се опълчи на помилването  на12-те сепаратистки водачи, получили присъди до 13 години за присъединяване им впровеждането на противозаконния референдум за самостоятелност на Каталуния на 1 октомври 2017 година По време на парламентарния надзор депутатите се разделиха на две, подкрепяйки и изрично отхвърляйки опцията за опрощение, а министър председателят Педро Санчес сподели, че държавното управление „ ще вземе решение в интерес на взаимното битие сред всички испанци “.

В отчета на съдиите, който е целесъобразен, а не наложителен за изпълнителната власт, се показва, че при наказаните няма и " минимум доказателство з а смирение " . Напротив, в обществените си речи те показват воля да продължат битката за самостоятелност на Каталуния и желаят провеждането на втори референдум.

Според съдиите това ще докара до готовност на жители, които няма да съблюдават испанските закони и да зачитат президента.

От своя страна новият министър председател на Каталуния Пере Арагонес сподели, че „ помилванията ще бъдат добра вест, която ще облекчи болката на политическите пандизчии и техните фамилии ”. След среща сред Арагонес и Санчес испанският министър председател увери, че решението ще бъде взето въз основа на " конституционните " полезности на " единодушие ", " разговор " и " съгласие ", а не на " възмездие ".

Това ще стане след изследване на мненията на Върховния съд и Прокуратурата. Последната се произнесе негативно още през декември предходната година, като акцентира „ голямата тежест “ на закононарушенията. Според прокурорите помилванията не могат да се употребяват „ като политическа обменна валута “ за „ приемане на парламентарна поддръжка “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР